Beurs ‘Veilig wonen’

Op de goed bezochte beurs konden de bezoekers nuttige informatie krijgen over veiligheid. De brandweer was aanwezig met een belevingscontainer waar men de effecten van een brand kon ervaren. In het kader van inbraakpreventie was er veel te zien op het gebied van hang- en sluitwerk en beveiliging. Veiligheidsmaatregelen in en om het huis zijn ook erg belangrijk om ongelukken te voorkomen. Op de beurs waren stands waar men informatie kon krijgen over hulpmiddelen die de veiligheid in huis en in de badkamer verhogen. Ook konden de bezoekers zich informeren over trapliften.

Om de twee uur waren er sketches te zien waar acteurs onveilige of verdachte situaties speelden; van valtechnieken, babbeltrucs tot cybercrime. Grappig om te zien maar vooral leerzaam om te weten hoe het niet moet.

Tijdens de beurs werd er vijf keer een verloting gehouden, georganiseerd door het Huurdersplatform. Mensen die bij het invullen van een enquête een lootje hadden gekregen, gingen met leuke prijzen naar huis.

\"\"Radio Westerkwartier zond live uit vanaf de beurs. Vertegenwoordigers van woningcorporaties, gemeente en veiligheidsregio werden ge\u00efnterviewd. Voor het Huurdersplatform Westerkwartier gaf Duncan de Boer een radio-interview. Hij benadrukte de intensieve samenwerking tussen Wold & Waard en het platform. Deze samenwerking heeft o.a. geleid tot het gezamenlijk opzetten van een nieuw huurbeleid waarbij rechtvaardigheid m.b.t. huurprijs, kwaliteit en beschikbaarheid op een nieuwe manier zijn vormgegeven. Eind november kunt u daarover meer lezen op onze site.

Alle bezoekers verlieten de beurs met een goodiebag waarin ze hebbedingetjes uit de verschillende stands hadden verzameld.