Bewust wonen weken

Gemeente, woningcorporaties en huurdersplatform Westerkwartier rijden 3 weken met een contactkeet door de gemeente. Tijdens de Bewust Wonen Weken van 10 t/m 31 oktober kunnen huurders in het Westerkwartier in de keet gratis een tas vol energiebespaarproducten halen.

Van 10 t/m 31 oktober zijn de Bewust Wonen Weken in het Westerkwartier. Net als voorgaande jaren is er aandacht voor veilig en prettig wonen. En dit jaar staat het thema duurzaam wonen centraal. Met een actie voor huurders en mensen met een koopwoning.

Huurders kunnen een gratis tas vol energiebespaarproducten halen. Ze kiezen bijvoorbeeld voor ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of tochtstrippen. Of voor andere producten. Die brengen comfort én zijn vriendelijk voor het milieu. En ieder jaar besparen ze daarmee op energiekosten.

Tijdens de Bewust Wonen Weken staat de contactkeet van Wold & Waard op de weekmarkten. En op andere dagen rijdt de keet door de dorpen in het Westerkwartier. De Wiebo-wagen van Wierden en Borgen rijdt door de dorpen Garnwerd, Feerwerd en Ezinge. Huurders kunnen hun tas met bespaarproducten in de keten zelf samenstellen.

Er is ook een mogelijkheid om de producten online te bestellen. En voor bewoners van een koopwoning was er dit voorjaar een actie. Bewoners die nog niet eerder gebruik maakten van de actie, kunnen dat alsnog doen. Meer informatie over de actie, de markten, de rijroute van de keten en over de Bewust Wonen Weken leest u op www.bewustwonenweken.nl.

De Bewust Wonen Weken worden ieder jaar georganiseerd door de gemeente Westerkwartier, het Huurdersplatform Westerkwartier en de woningcorporaties Wold & Waard en Wierden en Borgen.